Norway Seaman´s Mission er Den indre Sjømannsmisjon sitt misjons- og velferdsarbeid blant utenlandske Cruiseskipmannskap. Vi har 4 stasjoner i Norge: Stavanger, Skuteviken og Betlehem i Bergen og i Ålesund.

Vi opplever at mannskapet som kommer til våre lokaler gir uttrykk for stor takknemlighet for at vi bryr oss.

Skuteviken 2019

Av Roeli Elbers. Illustrasjonsfoto: Kristoffer Ueland. Publisert 2. juli 2019.

Krittavla

Av Kristoffer Ueland. Publisert 2. juli 2019.

Arbeidet i Seaman´s Mission i Stavanger gir meg masse. Der pleier vi å starte dagen med takk og bønn for dagen. Så der opplever jeg åndelig fellesskap i bønn og samtale ellers igjennom dagen, noe som jeg setter stor pris på.

På Seaman´s Mission har vi enorme muligheter til å nå ut med evangeliet for arbeiderne som jobber på cruisebåtene. Der har vi mye god litteratur som vi får delt ut til dem. Vi har traktater, Nytestamente, bibelske filmer og andaktsbøker.

Noe som er nytt for i år er at jeg har skaffet meg en krittavle hvor jeg kan skrive bibelvers på. Der kan jeg skrive et ord eller to for dagen som arbeiderne kan lese når de kommer og besøker oss. Dette kunne jeg fort tenke smått om, men da har jeg blitt minnet om ordet som står i Heb 4,12: For Guds ord er levende og virksomt og skarpere enn noe tveegget sverd. Det trenger igjennom helt til det kløver sjel og ånd, ledd og marg, og dømmer hjertets tanker og råd.
Så tenk ikke smått om Guds ord. Det er et levende og et virksomt ord. Guds ord skaper hva det nevner. Han sa bare ordet frem og så ble verden skapt, for:
Han talte, og det skjedde. Han bød, og det stod der (Sal 33, 9).

Akkurat som Gud skapte verden og alt som man kan se ved ord, så bruker han ord når han skaper et nytt og evig liv i våre hjerter. Det er ordet om korset som er en Guds kraft til frelse. Det er ordet om ham som ble ofret for våre overtredelser. Det står skrevet:
For med ett offer har han for alltid gjort dem fullkomne som blir helliget (Heb 10,14).
Her hører du at du ved Jesu død på korset, ikke bare er blitt tilgitt og gjeldfri, men du har også blitt tilregnet og ikledd Jesu fullkomne rettferdighet. Ja, Gud anser oss i Kristus som om vi aldri hadde syndet. For med ett offer har han for alltid gjort dem fullkomne som blir helliget. Det finnes ikke en eneste kristen som ikke er fullkommen i Kristus. Så det er evangeliet, ordet om korset, som Gud bruker til å frelse mennesker. Derfor skal vi ikke se smått på å få så ut Guds ord til våre medmennesker. Det nytter!

Ordene for denne dagen var fra 1 Tim 2,5-6:
For det er en Gud, og en mellommann mellom Gud og mennesker, mennesket Kristus Jesus, han som gav seg selv til en løsepenge for alle, et vitnesbyrd i sin tid.

Radio Sunnmøre har intervjua misjonssekretær André Sætre om Seaman´s Mission i Ålesund. Interessant!
Du kan lytte til sendinga 
her

Foto: Ragnhild Kristine Vartdal Espelund, Radio Sunnmøre

Bergen - Skuteviken og Jekteviken

Velkommen til Norway Seaman´s Mission i Bergen! I Bergen har vi to stasjoner, i Skuteviken og i Jekteviken. I Skuteviken holder vi til i fjerde etasje i Skuteviksbodene 10, bare fem minutters gåtur fra terminalene Skolten og Bontelabo. I Jekteviken holder vi til i Betlehem, Bergen Indremisjon

Koordinator for arbeidet i Skuteviken: Roeli Elbers -

 roelielbers@hotmail.com

Koordinator for arbeidet i Jekteviken: Ragnhild Mikalsen -
 ragmik@online.no

Stavanger - Bergelandsgata 38

Våre Seaman´s Mission lokaler i Stavanger er i Salem, Bergelandsgata 38, ca 11 minutter å gå fra Vågen.

Koordinator for arbeidet i Stavanger er Kristoffer Ueland

+47 993 55 050
 
kristofferueland@hotmail.com

Ålesund - Nedre Strangate 5

Våre Seaman´s Mission lokaler i Ålesund ligger i Den indre Sjømannsmisjon sine lokaler i Nedre Strandgate 5, 6004 ÅLESUND (Torghallen).

Kontaktperson: Asbjørn Hunnes

+47 997 10 446
 asbhu@tussa.com

Gi en gave til Norway Seaman´s Mission:

  • Konto 3000.18.73454 (Merk: Seaman)
  • VIPPS nr 509121

«Sjøfolk»

Forfatter: Martin Otto

Den indre Sjømannsmisjon har vært engasjert i misjons- og velferdsarbeid for utenlandske sjøfolk i mange år, både overfor russiske fiskere og for cruisemannskap fra ulike land.

Våren 2018 fikk vi besøk i Bergen av den tyske misjonæren Martin Otto som siden 1987 har drevet et utstrakt arbeid blant sjøfolk i Hamburg. Han har tidligere forfattet boken «Sjøfolk» som nå er blitt oversatt til norsk. Her beskriver han for oss noe av bakgrunnen for betydningen av et Seamans Mission - arbeid og han deler erfaringer fra sitt eget liv og tjeneste.

Boken gir oss nyttig innsikt i behovet av å ha et evangelisk havnearbeid for sjøfolk som i lange perioder er borte fra familien og som trenger en «trygg havn» i en urolig tilværelse.

Boken er trykket opp og oversatt uten kostnader for oss, og inntektene går til dekning av utgifter til vårt arbeid blant utenlandske sjøfolk i Norge.

Boka kan bestilles hos Den indre Sjømannsmisjon:
E-post: dism@dism.no
Tlf.: 488 54 605
Pris:
Kr 150,- inkl porto
Kr 100,- ved direktesalg

Truls Nygaard, misjonssekretær Bjørgvin krets

Foto: Audiovisjon/Øyvind Driveklepp:

Sailors' Society - strangers on our shore

På denne filmsnutten kan du sjå kor stort behov det er for Seaman`s Mission-arbeidet som DISM driv. Vi har opplevd å høyre det samme frå sjøfolka som kjem til våre hamner.