Karmsund krets

Den indre Sjømannsmisjon Karmsund krets ble stiftet 25. mai 1900, og dekker i dag et område fra Skudeneshavn i sør til Fjæra i Nord. Fra Bømloøyane i Vest mot Imsland i øst.
Kretsen har 17 foreninger. Ti av disse er rene kvinneforeninger for DISM, to er Elieserlag/foreninger, én forening deler likt mellom kretsen og Elieser, og fire foreninger deler innkomne midler med DISM og andre misjonsorganisasjoner.
Kretsen har én ansatt: misjonssekretær Georg Kallevåg.

Les mer

Møteaksjon i Skjoldastraumen bedehus

 


Møteaksjonen blir i tidsrommet 19.-30. august 2020 (Ikke fra 14. august som tidligere opplyst).

 

Tidspunkt:
Møte hver kveld kl. 19.00. Ikke møte mandag 24. august.

 

Talere og sangere:
Paul Mattis Nørstebø, Arne Hansen, Tone og Georg Kallevåg. 

 

Vi følger smittevernreglene.

 

Hjertelig velkommen til samling om Guds ord!

 

Georg Kallevåg 
Misjonssekretær

 

Plakat for møteaksjonen

___________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Planlegger høsten som et "normalt semester"

 

I likhet med de andre kretsene i DISM har også Karmsund krets fått merke følgene av koronaviruset.
Det siste møtet vi hadde i kretsen før vi ble permittert i 80 % var søndag den 08.03. Mange planlagte møter og basarer måtte avlyses inkludert kretsårsmøtet.
Nå håper vi at noen av basarene kan gjennomføres til høsten, så også kretsårsmøtet. Alt avhenger av hvordan situasjonen blir. Men det er jo gledelig at det går rette veien.


Selv om mange bedehus fortsatt ikke har åpnet opp for samlinger ennå, hadde vi to møter den 7. juni med påbud fra myndighetene om å overholde smittevernreglene.
Ut over sommeren er det lite aktivitet normalt sett. Jeg planlegger likevel høsten med tanke på et «normalt semester». Reiseruten begynner å komme på plass så smått, og mange har gitt beskjed om at de ønsker både basarer og møter. 


Sørgelig var det at "Elieser 6" ikke kan gjennomføre reiseruten før ut på høsten. Dette medfører at besøket i Karmsund krets fra 01.-30.08, hvor det var planlagt både møter, basarer, skjærgårdsstevne og møteaksjonen i Skjoldastraumen må avlyses.
Det gledelige er at vi er i full gang med å planlegge en erstatning i form av en møteaksjon på Skjoldastraumen bedehus fra den 14.–30. AUGUST hvor Paul Mattis, Tone og Arne deltar sammen med sekretæren. Så får vi se hvordan vi kan gjennomføre dette rent praktisk.


Det må også nevnes at misjonsvennene har bidradd med store pengegaver til misjonen i denne vanskelige tiden, noe som vi er utrolig takknemlig for. Dert viser at folket er gald i misjonen og det arbeider vi med Guds hjelp får nåde til å stå i.


Tusen takk alle sammen og en god sommer til dere alle. Og så er du hjertelig velkommen tilbake til møtesamlinger når vi går i gang igjen etter sommeren. Dette blir annonsert på vanlig måte.


Georg Kallevåg 
Misjonssekretær

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Faste arrangement i kretsen

Tekst og foto: Georg Kallevåg.

Skjærgårdsstevne Åkrehamn
Hver sommer arrangerer kretsen skjærgårdsstevne i Åkrehamn på Karmøy (bildet). Da ligger «Elieser 6» ved kai, og arrangementet foregår både på kaien og om bord på båten.

Julemessa
Et stort arbeid blir lagt ned hvert år for å arrangere julemesse for kretsen. Dette foregår i Haugesund bedehus i slutten av november og er en svært viktig inntektskilde for kretsarbeidet.

Foreningstreff
Hver vår blir det arrangert foreningstreff der en samler kontaktpersoner og foreningsmedlemmer til inspirasjon og oppmuntring i arbeidet. Treffene blir lagt til de forskjellige regioner av kretsen, i alt fem. Her blir det informert om arbeidet gjennom film og bilder slik at de trofaste misjonsvennene får god informasjon om hva som skjer i misjonen både på krets- og landsplan.

Georg Kallevåg,
Skjenav. 46
4280 Skudeneshavn

906 87 847
georg@dism.no

Kretskontoret er i Skjenav. 46 i Skudeneshavn

Kontonummer:
3361 67 81176

Vipps: 140962
DISM Karmsund krets

Kretsstyret 2019-2020
Leder:
Børge Løype, Skjold 
borge@dism.no

Styremedlemmer:
Harald Thorsen, Veavågen
Knut Eriksen, Skjoldastraumen
Jarluf kristoffersen, Veavågen
Terje Torvestad, Torvastad
Tone Kallevåg, Hillesland
Eiliv Tepstad, Torvastad

Vararepresentant:
Hans Asbjørn Aasbø, Utbjoa