Havly Stamsund 60 år

Havlys 60 års-markering ble feiret lørdag 19. mars. Fiskarheimen ble vigslet av H. E. Wisløff lørdag 17. mars 1962.

Fiskarheimsdrifta strekker seg like tilbake til 1880 da det gamle bedehuset virket som fiskarheim.

Åpning
Selve festen startet 18.00. Første møtedel ble innledet av Steinar Malmin som leste andaktstykket fra 22. mars i andaktsboka til H. E. Wisløff; «Stille stunder på veien hjem». Det var denne andakten Steinar og Anita Malmin leste den dagen Jesus kom inn i hjertene deres for 12 år siden. Derfor var det enkelt å finne åpning når det også var H. E. Wisløff som for 60 år siden talte på åpningsfesten til Havly.

Samme tekst
Det ble sunget noen fellessanger. Anita sang «Eg ville gjerne eiga ei tru så sterk og stor», før Svein Helge Bergfjord Torsteinsbø talte over teksten om den kanaaneiske kvinnen i Matteus 15. Dette var samme tekst som ble brukt for 60 år siden da bygget ble vigslet. Arnhild Westman rundet av første møtedel med to flotte sanger før bordverset ble stemt i.

Historien
Etter en god og lang matpause med mye flotte samtaler, startet andre møtedel. Steinar og datteren Sara Malmin sang «Himmellosen» og «Han går ved min side». Svein Helge tok oss igjennom DISM og Havly Stamsund sin historie. Han gratulerte Havly Stamsund med 60 års-dagen og påpekte at en 60 åring har behov for godt stell og vedlikehold om den videre skal kunne være et fyrlys for frelste og ufrelste.

Sylvi Jakobsen, tidligere styrer i 16 år, kom med en hilsen. Hun hadde også med seg et fotoalbum etter hennes tjeneste her på Fiskarheimen. Jobben Sylvi har gjort på Havly og i Svolvær krets er enorm og helt avgjørende for at folket i Lofoten skulle få se Jesus. Hun står også i en viktig tjeneste som en stor støtte for Familien Malmin som overtok driften i januar 2020.

Anita avsluttet med sangen «Hit inntil Herren ha hjulpet så vel, inntil i dag til i dag». Det ble en mektig avslutning, der det var få tørre øyner i salen.

Basar
Helt til slutt hadde vi basar med mange flotte premier. Vi fikk solgt lodd for 6500 kr, før vi avsluttet med «Skriv deg Jesus på mitt hjerte». Flere mennesker ble sittende igjen og prate etter festen.

Bilde: Fiskarheimen Havy Stamsund slik den ser ut i dag. Foto: Svein Helge B. Torsteinsbø.

Det blir mer fra 60 års-jubileet i Trygg Havn nr 5 (mai).

0